Blogger Layouts

Saturday, September 28, 2013

#Throwback #MelbourneTrip #Part5Degree

#Throwback.. On 22nd - 26th April 2013.. Part 5 Degree..To Melbourne, Australia
Alhamdulillah dapat juga menjejakkan kaki ke sana..walaupun sekejap tapi bermakna..Hari terasa nak camwhore jap nak tunjuk semua gambar2 kegemberaan dan keceriaan kami disana.. Memang sangat camwhore..lupa diri jap..dok tengah2 jalan amek gambar..apedehal..Australian people semua baik. Very nice place to be visit. Waktu datang sana cuaca sangat sejuk..siang hanya 14 darjah celcius dan malam hanya 9 darjah celcius..cubalah bayangkan. Apa yang cantik kat sana adalah mata kita ni suci dari tengok benda2 lagha dan tak senonoh sebab kebanyakan semua berpakaian sopan. Almaklumla musim sejuk kot. Masa kami di sana cuaca sedang peralihan dari musim panas atau luruh kalau tak silap saya kepada musim sejuk..sebab tu sejuk teramat sangat.
Ni masa Majlis Taklimat Rektor
 Camwhore di Airport.. LCCT..Kami naik AirAsia X..cukup lah tu..
Athirah (back) and Renee (front)
 ni kat pantai apa tah nama dia..teramat sejuk..
singgah kejap masa otw ke Philip Island
(kiri) Afdal, Intan, Isna
 Kami sahabat yang gila2.. Isna dan Intan
 Sangat camwhore.. (kiri) Is, Didi & Intan
 (kiri) Dayah, Intan, Renee, Ida
 Kami lagi..mmg camwhore
 Candid..Jahat kau Renee
depan Victoria Market..Nak shopping
 kat Fitzroy Garden
(kiri) Isna, Intan, Zaf, Syafiq, Iqa & Bella
 dalam bas pun camwhore
 Jom Makan..Restoran Halal dari Indonesia
(depan saya) Zakiah
 Fourth of Us..Kawan Gelak Gila2 Sama2..Semua Sengal
 Masa ni nak balik Malaysia..Renee, Intan & Irah
kat tepi tu England people dia kahwin dengan wanita Australia
Kami satu flight..dorg nak g Langkawi
Anak2 dorg sangat la comel..
 Okey ni effect mata..bukan dibuat2 tapi ni betul2..
 Terpaksa dok sebelah dia sepanjang 8 jam dlm flight. 
Sebab nombor seat tak boleh tukar..sob3
Keje kau tido je la Ash..flight xgerak lg kau dah berdengkur..
Bangun makan dan tido balik..aiyoo..Belum sampai rumah dah JetLag
 Sewaktu melawat RMIT university..
Most of student is from Asia
macam2 gaya dorang nih..
 Ni effect kaki..sejuk sangat..
Kalau menetap kat sini..Mungkin saya akan jadi Muslimah
Impian..Harap dpt suami yang boleh membimbing kita sebaik mungkin..
Amin
Oppss..
 Camwhore kat tepi laut..laut ape tah ni,,
 ni kat Koala Conservation Park
Tp xjumpa pun Koala sebab keje dia tido..20 hours spent for sleep 
and 4 hours only to alive
 depan National Gallery
 bangga sangat..jalan2 satu hari pakai baju kurung..
Orang Australian kata cantik..Of Coz
Owner mestilah paling banyak camwhore..
Bukan setakat dalam camera sendiri..
Asal orang amek gambar je cepat2 menyelit.

Alhamdulillah pengalaman paling bermakna dalam hidup..sebab dapat jalan2 ke negara orang..Bila sampai kat sana terfikir sesuatu..kalau lah Malaysia musim sejuk macam kat Australian kan best..sebab boleh mendidik kita jadi sopan dan menutup aurat. Kat sana saya pakai baju berlapis sebab sejuk sangat. Sopan je masa tu..Agak2nya bila saya nak jadi macam tu ye..Insha Allah..Impian dah ada..mudah2an terlaksana.Amin

Sekarang dah praktikal untuk semester Akhir..tak sabar nak menempuh alam pekerjaan..Ada duit sendiri..xpayah minta mak ayah lagi..dah sampai masa untuk kita plak memberi kepada mereka..walaupun tak sehebat kasih sayang mereka kepada kita.. 

5 tahun sudah pengajian ku diperingkat IPT akhirnya habis juga..3 tahun Diploma dan 2 tahun Degree..cukup bermakna bagiku..Alhamdulillah. 

#KPTMBangi
#UiTMKampusBandarayaMelaka

2 comments:

  1. Replies
    1. best sgt rasa cam xnak balik..sejuk dan sangat bersih..sepnjang kat sana xprnh nmpk satu sampah pn..dan dorg sgt fashionable..mostly dorg g kje jalan kaki..save the environment.. :-)

      Delete