Blogger Layouts

Thursday, January 30, 2014

Perbaiki dan Muhasabah Diri Kita Dahulu

Saat aku mulai mencintai seseorang, aku ditinggalkan…
Saat aku sangat mengharapkannya, dia menghilang…
Ketika aku mulai merasakan bahagia, aku dicampakkan…
Ketika aku sangat memerlukannya, dia memilih yang lain…

Aku bertanya pada Tuhan:

“Ya Tuhan.. Kenapa semua yang aku inginkan tidak aku miliki??”

Tuhan Menjawab:

“… kerana kamu tidak pernah merasa yakin memilikinya.”

Aku Kembali Bertanya:

“.. tapi mengapa pada saat aku bahagia dia meninggalkanku?”

Wednesday, January 22, 2014

Hargai Kawan Kita

Assalamualaikum
Say Cheese & Alhamdulillah.. Good morning everyone..

Kawan, Teman, Sahabat, Rakan..
Orang selalu kata bersahabat biar beribu berkasih biar satu..
Betul kan? Ada ke sape2 yg suka jadi alone ranger.. xde kawan dan tak suka berkawan..
Mustahil xde kot..kalau ada pun mungkin orang tu ada something wrong with their life maybe.
Ok Done.

Secara jujurnya saya bukanlah seorang yang peramah dan suka bercakap..tapi sebenarnya saya sebaliknya..walaubagaimanapun itu bukan penghalang untuk saya tidak berkawan..I am the person of shy at first but once you know me, you will know how crazy imma be..

Saya bukan seorang sukar didekati tapi sebenarnya saya tak tahu macammana nak mulakan komunikasi..tapi bila semakin selesa dgn persekitaran kita akan pandai membawa diri..Sekarang ni lebih yakin bila nak tanya dan berkomunikasi dgn orang..yela kan..takkan nak jadi yang sama takde perubahan..susah juga untuk kita..

Tuesday, January 21, 2014

Renungan Bersama

YAKINLAH JODOH TERBAIK PASTI ADA

 Seseorang hadir dlm hidupmu karena sebuah alasan,dia datang menawarkan kebahagiaan dan juga           kekecewaan..
❥ Kadang, ada yang hanya datang menyapa saja, tetapi ada pula yang sudah jauh melangkah..
❥ Mereka datang silih berganti meninggalkan kenangan yang terkadang perih..
❥ Namun, percayalah,Akan ada seseorang yang datang dan menetap sepanjang masa hidupmu..
❥ ALLAH sengaja membiarkanmu bertemu dengan beberapa orang yang salah, sebelum akhirnya mempertemukanmu dengan orang yang tepat agar kamu bisa mensyukuri kurnia-NYA dan bisa belajar dengan semua kesalahanmu..
❥ Jangan pernah menganggap sakit hatimu sebagai cara untuk menjauhi indahnya hidup..
❥ Tapi jadikanlah sakit hatimu sebagai pelajaran yang sangat berharga dalam hidupmu..
❥ Yakinlah ALLAH telah menyiapkan Jodoh yang terbaik untukmu, Ya Allah.. jika bukan dia yang tercipta untukku 

kau tetapkanlah hatiku pada pemilik yang sebenar.. Amin.

Jika Allah Menguji...

Thursday, January 16, 2014

Final Sem, Final Year : Complete

Alhamdulillah..
Selepas 10 Januari..I am totally free from all student task and assignment..
No need to read book from skin to skin..
Again.. But feel something..
Halamak macam dah tua je..
2014 - 24 tahun..sekejap je masa berlalu
Alhamdulillah satu fasa kehidupan telah ku lalui..
3 tahun Diploma dan 2 tahun Degree..
Sangat bermakna..Tak sangka dah lepas fasa ni..
Kena memulakan fasa pekerjaan pula..

Last semester dah berpengalaman menjadi practical trainee for almost 5 months..
Alhamdulillah banyak pengalaman dan kawan pun ramai..
Dan bersyukur juga sebab tak sangka saya boleh lakukan..
I am done my thesis and viva presentation
walaupun bersusah payah, bersengkang mata untuk siapkan semua..
Yang hanya perlukan 15 minit untuk viva presentation..
Tapi bersyukur sebab semua berjalan lancar..
Already done. Submitted and enjoy..!!
Berakhirlah tugas selepas seorang pelajar degree..
Di UiTM Kampus Bandaraya Melaka..
BBA (Hons) International Business sesi March 2012 - Jan 2014..

Nak kongsi sikit pengalaman yang dah dikutip sepanjang last sem..As a student and practical trainee..
Menimba pengalaman sebagai practical trainee disini..
Dari 29 July 2013 - 13 December 2013
dapat belajar dalam 2 department yang berbeza..
First kat Back Office sebagai Inventory and system control..
Task lain sebagai staff back office pun banyak.. 
Receiving dan Return and claim section..
Last sekali baru dapat masuk Human Resource Department
tu pun sebulan lebih selepas sorg practical trainee kat HR dah habis..

Tuesday, January 14, 2014

Doakan Kebaikannya

May good things always with us..


Mendoakan kebaikan orang lain yang menyakiti hati kita lebih baik dari membenci.. kerana kita bukan penghukum, kita hanya pendosa.. Sebaik2 pemberi pengajaran adalah Allah s.w.t.
Dan seandainya ini adalah ujian dan dugaan buat kita.. Bersabarlah..Sesungguhnya Allah lebih mengetahui..
Serahkan segalanya kepada pemilik hati..seandainya berhajat..mintalah pada pemilik hati2 kita.. Allah s.w.t

Semoga kita menjadi kuat dan tabah menghadapi ujian-Nya
Amin

Jika rindu..sampaikanlah rindu itu pada pemilik hati..mudah2an dia punya rasa yang sama dengan apa yang kita rasa sekarang..

Semoga kita menjadi insan yang sentiasa bersyukur atas nikmat kurnian-Nya.

Thursday, January 2, 2014

Beware!!!

#BeCarefulWithMyHeart




Mohon Anda Faham..!!
Terus Teranglah..Dont Deny it..Please..