Blogger Layouts

Saturday, June 30, 2012

Kurangnya ISTIQAMAH Dalam Diri

Kita selalu melakukan sesuatu tanpa berfikir sebab dan akibat yang akan kita terima. Bila dah terjadi baru nak menyesal, tapi masa tu dah tak berguna lagi sebab "nasi dah jadi bubur". dah tak boleh nak jadi beras balik. Semua berlaku takkan kembali seperti yang asal, walau kita menyesal dan menangis keluar air mata darah bagai..semua hanya sia2 saja.

Wednesday, June 27, 2012

Final Exam Datang Lagi..!!!

Assalamualaikum sahabat semua..!! Sihatkah iman kita hari ini..?? (Tanya Akal Tanya Hati)

Alhamdulillah setelah berhempas pulas menyiapkan segala assignment yang perlu di hantar pada hujung2 semester ini, akhirnya berakhir juga sesmester 3 untuk tahun pertama degree.. Tak terasa dah berada di minggu peperiksaan akhir sekarang.. Sejak menjejakkan kaki menjadi seorang pelajar Degree..terasa setiap hari penuh terisi dan terasa "aku jadi workaholic" ke?? Rasa seperti tiada masa untuk relaks, ada saja tugasan yang perlu diselesaikan berbanding zaman diploma dulu..masa lebih banyak terbuang dan banyak tidur dari belajar..hehe..
Final Exam Schedule!!! 
1 done..4 more paper to go..Chaiyok2!!
First tima untuk Final Exam in Degree

Sunday, June 3, 2012

Saya Dah Konvo..!!!

Alhamdulillah..Pada 19hb May yang lalu Konvokesyen Diploma saya telah pun berlangsung di Dewan Agong Tuanku Cansellor, UiTM Shah Alam..

Bersyukur kerana Usaha yang telah dilakukan selama 3 tahun ini telah berjaya ditamatkan dengan jayanya..walaupun bukan mendapat gelaran ANC tapi bersyukur kerana harapan ibu dan ayah untuk melihat anak-anaknya berjaya telah tertunai..Alhamdulillah..

Tiada apa yang dapat diungkapkan dengan kata-kata melainkan ucapan TERIMA KASIH dan I LOVE YOU MOM And DAD..kerana tak putus memberi sokongan padu untukku berjaya hingga ke tahap ini..

Speechless sebab tak tahu nak gambarkan dengan kata-kata yang saya telah berjaya harungi sebuah fasa kehidupan yang serba mencabar..

Apa yang boleh dikongsikan adalah photo yang tak seberapa ini..
 Disampaikan oleh Pro-Chancellor UiTM