Blogger Layouts

Thursday, January 16, 2014

Final Sem, Final Year : Complete

Alhamdulillah..
Selepas 10 Januari..I am totally free from all student task and assignment..
No need to read book from skin to skin..
Again.. But feel something..
Halamak macam dah tua je..
2014 - 24 tahun..sekejap je masa berlalu
Alhamdulillah satu fasa kehidupan telah ku lalui..
3 tahun Diploma dan 2 tahun Degree..
Sangat bermakna..Tak sangka dah lepas fasa ni..
Kena memulakan fasa pekerjaan pula..

Last semester dah berpengalaman menjadi practical trainee for almost 5 months..
Alhamdulillah banyak pengalaman dan kawan pun ramai..
Dan bersyukur juga sebab tak sangka saya boleh lakukan..
I am done my thesis and viva presentation
walaupun bersusah payah, bersengkang mata untuk siapkan semua..
Yang hanya perlukan 15 minit untuk viva presentation..
Tapi bersyukur sebab semua berjalan lancar..
Already done. Submitted and enjoy..!!
Berakhirlah tugas selepas seorang pelajar degree..
Di UiTM Kampus Bandaraya Melaka..
BBA (Hons) International Business sesi March 2012 - Jan 2014..

Nak kongsi sikit pengalaman yang dah dikutip sepanjang last sem..As a student and practical trainee..
Menimba pengalaman sebagai practical trainee disini..
Dari 29 July 2013 - 13 December 2013
dapat belajar dalam 2 department yang berbeza..
First kat Back Office sebagai Inventory and system control..
Task lain sebagai staff back office pun banyak.. 
Receiving dan Return and claim section..
Last sekali baru dapat masuk Human Resource Department
tu pun sebulan lebih selepas sorg practical trainee kat HR dah habis..
My Achievement..
Alhamdulillah berjaya juga grabbed the chance and opportunity..
Sebahagian dari staff dan manager yang banyak membantu
Yang tertulis dalam Evaluation Form dan Log Book Practical
Tq kpd yang memberi komen..
Very Appreciate.. XoXo
 Never thought that I can do and finished this task properly..
Alhamdulillah..
Hantar report thesis je..Advisor xnak hard cover..
 Muka2 gembira + excited sebab dah abs Viva presentation
6 January 2013
Last compilation
Hantar CD utk thesis..Alhamdulillah Already Done!!

Rasanya dah boleh letak sikit teaser untuk konvo kot..
Inspirasi Mungkin..
Opps jangan tertipu..
Ni Konvo Diploma ok..
Degree Belum lagi..
May good Things always with us..!! Amin

No comments:

Post a Comment