Blogger Layouts

Sunday, April 15, 2012

Memory Never Fades..!!! Love You

Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah setelah hampir 2 bulan bertukar status kepada "PELAJAR" kembali sejak 5hb March yang lalu tapi bukanlah sebagai pelajar Diploma tapi Ijazah..Banyak benda yang berubah, semua berbeza tak sama macam zaman diploma dulu..

Semua berubah dari tempat, keadaan sekeliling, kawan-kawan, dan pembelajaran. Dulu tempat belajar kat Bangi Selangor sekarang dah bertukar ke Melaka, Masa Diploma dulu kawasan sekeliling adalah kawasan luar bandar yang baru nak membangun tapi kat sini berada ditengah-tengah bandaraya..aigoo..!! Bangi lagi best dari Melaka sebenarnya walaupun dapat merasakan kos hidup yang amat tinggi kat Bangi. Kawan-kawan dah bertukar, semua kawan baru.. takde lagi Ct & Suzy yang menjadi roomate setia dari tahun pertama sampai final year. Rindu sangat kat mereka..untunglah mereka masih dapat bersama lagi walaupun berbeza bidang sekarang di UiTM Dungun..


Walaubagaimanapun saya terpisah dan dipisahkan, saya tetap perlu kuatkan semangat untuk terus berjaya. Saya perlu bersabar untuk 2 tahun ini..InsyaAllah.. Doakan agar saya berjaya kawan-kawan. Setelah bergelar mahasiswi BBA (Hons) International Business di UiTM KBMelaka, saya jadi seorang yang 'workaholic', banyak sangat assingnment dan project work yang perlu diselesaikan. Nama pun Degree kan mestilah berbeza dengan Diploma dulu. Tapi seriuously nak balik BANGI..!!! Nak kembali ke waktu dulu..Tapi Perjuangan harus diteruskan, perubahan demi perubahan perlu dibuat. Rasa tak sabar nak habis belajar, sebab teringin nak travel satu Malaysia..satu Malaysia dulu kena habiskan sebelum nak travel oversea, InsyaAllah..

Tak terasa sebenarnya bila belajar kat sini sebab menempuhi hari-hari sibuk..sampai tak perasan sebenarnya minggu depan dah bermula cuti midterm..Allahu Akbar cepatnya masa berlalu. Mudah-mudahan apa yang ku lalui ini memberi makna dan terkumpullah ilmu di dada..Amin.. Semoga saya berjaya menempuhi 3 semester pembelajaran dan 1 semester latihan praktikal..InsyaAllah mengharap agar menjadi Insan berguna buat diri sendiri, keluarga, masyarakat dan negara. Amin..

SLOT JEJAK KASIH

Rindukan Mereka Sangat2..
Ct, Niesah, Suzy 

Celebrate Niesah & My Birthday together with them at Tasik Putrajaya
Thanks Ct & Suzy coz bought us a cake!!
Thanks to Ct's sweetheart also - Mus.. Bringing us move around 

 At our College, KPTM Bangi during clearence

Alamanda Putrajaya we're hanging out, spend our time together..

 To All my Friends,, My Heart is always miss u right now..
I'm missing the time we spend together..
Hope one fine day, we will meet again.. Amin
May Allah bless us.. Love u All..
Thanks for everything..!!

21/01/2012 - The last time we meet together and spend time together..Hope I will meet u again on Convocation soon..Amin

No comments:

Post a Comment